MANAGEMENT

MANAGEMENT

Ridderzaal, Den Haag 2011

Managing partner van Visionex is Mr Marc L.M. van Ravels. Na het behalen van zijn gymnasium β diploma studeerde Marc van Ravels Nederlands recht aan de Rijksuniversiteit Utrecht. Aansluitend bracht hij zijn militaire dienst door bij de afdeling Wetgeving en Publiekrecht van het Ministerie van Defensie.  In 1980 werd hij als eerste Nederlander toegelaten tot de Ecole Nationale d’Administration (ENA) te Parijs. Hij keerde in 1982 terug bij het ministerie van Defensie als secretaris van minister Mr Hans van Mierlo (D’66) en diens opvolger Mr Job de Ruiter (CDA). 

Na enkele jaren maakte Marc van Ravels de overstap naar Crédit Lyonnais Bank Nederland waar hij als hoofd Internationale Handelsbevordering verantwoordelijk was voor de groei van handels- uitwisselingen. In 1988 volgde een management programma aan de Harvard Business School.

Begin jaren ’90, ten tijde van de liberaliseringsgolf, verzorgde hij de marktintroductie van verschillende buitenlandse telecom- en vervoersbedrijven, en wist hij energiebedrijven te interesseren voor Nederland. In 1994 besloot Marc van Ravels zich te concentreren op het initiëren en begeleiden van strategische samenwerking tussen internationale partijen. Hij richtte adviesbureau Visionex op dat zich specifiek toelegt op begeleiding van het (top)managenent bij fusies en overnames inzake bestuursmodellen. Marc van Ravels is sinds de oprichting managing partner.

Naast zijn professionele werkzaamheden is Marc van Ravels actief in de non-for-profit sector.

  • Ere-Voorzitter Nederlandse vereniging van ENArquen
  • Voorzitter 100 jaar Koninklijke KNAC
  • Oud-Voorzitter van de Vereniging tot Behoud van het IJsselmeer (VBIJ)
  • Voormalig bestuurslid Erfgoedvereniging Heemschut
  • Voormalig bestuurslid Nationaal Contact Monumenten (NCM)
  • Voormalig lid van de Council van de Europese Erfgoedvereniging Europa Nostra
  • Reserve Kolonel van de Militair Juridische Dienst, Koninklijke Landmacht
  • Voormalig honorair Consul van Frankrijk in de provincie Utrecht

In 2011 is Marc van Ravels op grond van professionele en maatschappelijke verdiensten benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.