SEMINARS

SEMINARS

Visionex brengt werelden samen
Met minster Stanislas Guerini, verantwoordelijk voor Openbaar Bestuur, Parijs, 6 juli 2023

Visionex organiseert ook workshops en seminars die telkens toegesneden worden op specifieke aspecten van (internationale) samenwerking. Meerdaagse trainingen behoren ook tot de mogelijkheden. Dergelijke bijeenkomsten kunnen voor kleine groepen bedoeld zijn (RvC, directie, landenmanagement, senior teams, etc) maar ook voor een groot gehoor. Ter ondersteuning en verlevendiging maakt Visionex veelal gebruik van beeldmateriaal, waaronder foto’s, krantenartikelen, cartoons e.d.

Onderwerpen zo divers als governance, slagkrachtverbetering, marktoriëntatie, toekomstverkenning kunnen aan bod komen, net als beschouwingen over rol en invloed van de overheid, in Nederland en daarbuiten. Vaak leggen publieke belangen een veel groter gewicht in de schaal dan de ‘rationele’ beslissing om samen te werken doet vermoeden. 

Ook ogenschijnlijk simpele kwesties  als communicatie, delegatie, rapportage of “hoe stuur ik collega’s in het buitenland aan”, “hoe creëer ik bij hen loyaliteit”, “hoe kan ik erop vertrouwen dat besluiten aan de andere kant uitgevoerd worden” zijn bij Visionex in vertrouwde handen.